Mobil reparationer – Alt du skal vide om det

Skrevet af admin

Den november 6, 2019

Mobil reparationer – Alt hvad du skal vide

Min mobil er gået i stykker – hvad gør jeg?

Mobil reparationer – Er mobilen under 2 år gammel, og drejer det sig om en fejl som kan have været til stede da du købte mobilen, kan du benytte dig af reklamations retten. Her skal du blot henvende dig til din forhandler, som vil hjælpe dig med problemet. Er det derimod en skade som er sket efter købet, enten selvforskyldt eller ved et uheld, står din mobil reparation for egen regning.

Se her for reparation af iPhone

Kan mobil reparationer betale sig?

Når din mobil går i stykker, er det værd at overveje om, hvorvidt det kan betale sig at få den repareret. Her kan man holde prisen på en reparation op imod indtjening ved salg af den gamle mobil med fejl, samt udgiften ved køb af en helt ny mobil. Nogle gange vil det kunne betale sig at få sin mobil repareret, andre gange ikke. Ofte kan du kontakte en reparatør, som vil kunne diagnostisere problemet og komme med et tilbud på en løsning, helt omkostningsfrit.

Hvad skal du være opmærksom på ved en mobil reparation

Autoriseret reparatør vs. Uautoriseret reparatør

Når du skal have repareret din telefon er det værd at undersøge om, du vil anvende en autoriseret mobil reparatør.

Autoriseret

En autoriseret reparatør vil typisk bruge originale reservedele som er produceret af samme producent som den mobil der skal repareres. Disse er ofte lidt dyrere end uoriginale reservedele, men tilgengæld vil der typisk være garanti på reservedelene.

Uautoriseret

En uautoriseret reparatør vil typisk bruge uoriginale reservedele, som ofte er lidt billigere end originale reservedele. Disse reservedele er modsat originale reservedele, produceret af andre. Benytter du dig af den 2-årige reklamationsret på din mobil, vil det være en god idé at undersøge om der er et krav til at reparationen skal være autoriseret. Er der sådan et krav og vælger du en uautoriseret reparatør, vil du miste din garanti.

Reparation af Apple produkter

Ved reparation af iPhone eller ved iPad reparation og andre Apple produkter findes der også reparatører som er certificeret af Apple. Det betyder at disse teknikere har gennemgået en eksamen i software og hardware i et af Apples testcentre, som skal fornys hvert år. Uautoriserede kan dog være bedre, hvis erfaringen er der.

Gør-det-selv mobil reparationer

Har du fingersnilde og gåpåmod, kan du selvfølgelig stå for din egen mobil reparation. Dette kan dog være en kompliceret affære, og du skal være opmærksom på, at hvis du går igang med at reparere din mobil selv, så mister du din garanti.

Anbefalinger ved mobil reparation

Generelt er det en god idé at undersøge markedet for udbydere før man booker en tid. Det kan man gøre ved at læse kundeanmeldelser, tjekke trustpilot og gennemlæse hjemmesider hvor udbyderne ofte fortæller om erfaring, garanti og andre services. Det kan give et godt indtryk af hvilket kvalitetsniveau udbyderen leverer i.

Forlæng levetiden på din mobil og undgå reparationer

Beskyt din for-og bagskærm

For at beskytte skærmen på din mobil, kan du anvende panserglas. Panserglas er hærdet glas som sættes på mobilens skærm, og som beskytter din mobil mod ridser og en krakeleret skærm.

Et mobilcover kan anvendes for at beskytte din mobils bagskærm. Covers findes i mange forskellige udgaver, så det er bare at finde en der falder i din smag.

Forlæng dit batteris levetid

Løber din mobil hurtigt tør for strøm, kan det være din opladningsrutine den er gal med. Det bedste for din mobils batteri, er at holde det ladt mellem 20% – 80% af kapaciteten. Undgå at oplade til 100% hver gang, da det vil overoplade batteriet, og undgå at lade din mobil gå helt tør for strøm. Mobiler har som standard lithium-batterier, som sagtens kan klare små opladninger løbende. Når du oplader din mobil, skal du være opmærksom på om den bliver meget varm. Bliver den det, skal du afbryde opladningen da varme slider på bateriets kapacitet.

Er din mobil blevet langsom?

Der kan være mange grunde til at din mobil er langsom. Ofte er det fordi at lagerpladsen er ved at være fyldt op, samt en masse apps som kører i baggrunden. Noget du nemt kan gøre er at lukke alle apps ned når du har brugt dem. Derudover kan du lave en grundig oprydning i din mobil, og slette alt som ikke bliver brugt. Det kan blandt andet være billeder, apps, musik og filer. På den måde frigiver du lagerplads, som alligevel ikke bliver brugt, og hjælper mobilen med at blive hurtigere igen.

Nye software opdateringer…

kan også fylde meget på en mobil og være med til at gøre din mobil langsom. Derfor kan det være end god idé at undersøge hvilke opdateringer du rent faktisk har brug for, inden du opdaterer din mobil.  

Husk når årstiderne skifter

Når årstiderne skifter er der nogle få ting at være opmærksom på. Er det meget varmt, er det en dårlig idé at have telefonen i lommen. I en lomme kan der være meget varmt og fugtigt, hvilket kan skade din telefon. Er det derimod meget koldt, kan det være en god idé at pakke din telefon ind så den ikke fryser eller slukker. Er uheldet ude, og din telefon er gået ud, vent da med at tænde den igen til du er kommet ind i varmen – gerne først 10-15 minutter efter. Store temperaturudsving er generelt ikke godt for din mobil, da der skabes kondens.

Du kan måske også lide…

Vandskade? Undgå en mobil reparation!

Vandskade? Undgå en mobil reparation!

Står du med håret i postkassen, og har tabt din mobil ned i en vandpyt eller i toilettet? Så fortvivl ej - der er hjælp at hente! Læs med og få tips til hvad du kan gøre når skaden er sket, og hvad du kan gøre for at passe på din mobil fremover og derved undgå en...

læs mere
Hvad kan du gøre inden en Ipad reparation

Hvad kan du gøre inden en Ipad reparation

Er din ipad gået i stykker, kan du læse med her og finde ud af hvad du selv kan gøre inden du booker en iPad reparation. Er uheldet ude og er din iPad gået i stykker - hvad end det er en ødelagt skærm, en vandskade eller dit opladningskabel den er gal med, er der håb...

læs mere
Apple produkter – Er de pengene værd?

Apple produkter – Er de pengene værd?

I dette indlæg gennemgår vi nogle af fordelene ved Apples produkter. Apple produkter - Blandt loyale fans hersker der ingen tvivl: Apple er og bliver det bedste mærke; hvad enten det gælder smartphones, tablets eller computere. Andre er mere skeptiske, og påstår at...

læs mere

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smartphone - Sådan vælger du den rette | Blog om smartphones - […] Læs også værd at vide om mobil reparationer […]
  2. Apple produkter - Er de pengene værd? - Blog for iPhone Reparation - […] påstår at det hele bare er hype og smart markedsføring for dyre iPhone produkter og endnu dyrere mobil reparationer.…
  3. iPhone 11 og iPhone 11 Pro - Hvad er forskellen på de to? - Phone-Rep.dk - […] Læs også: Mobil reparationer – Alt du skal vide om dem […]
  4. Iphone reparation - hvad skal du gøre! - Blog for iPhone Reparation - […] din Iphone skal til reparation, kan du undersøge markedet bedst muligt hvis du får styr på: […]
  5. Hvad kan du gøre inden en Ipad reparation - Blog for iPhone Reparation - […] Læs mere om reparationer af mobile enheder her. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *